According to grandma

Mennyi tejet kell önteni a piskótatésztához mama?
Amennyit felvesz…


Ilyen és ehhez hasonló mondások mindannyiunk szívében elevenen élnek, és kicsit visszarepítenek a zserbó illatú múltba.
Az ‘According to grandma’ egy nagyon személyes hangvételű, romantikával és leheletnyi humorral átitatott modern nosztalgia, amit egy intuíció hatására, a ti pille könnyű emlékeitek és személyes érzéseink inspiráltak, majd ezeket a belső mozzanatokat sajátos design nyelvünkre fordítottunk le.
A kollekció darabjai egytől egyig tipikus nagymama mondásokat jelenítenek meg: hol a sziluettekkel vagy szabászati megoldásokkal, hol pedig a konkrét aforizmákkal idézik meg a kedves, ízes, olykor frivol nagymama képét.
És a virágok?…ó igen. A virágok…

Az anyaghasználatnál saját nagymamáink eszmeiségét követtük: abból főztünk amink van. Anyagaink nagy része varrónők, hobbivarrók régi munkáiból megmaradt csodás textilek, amik így új esélyt kaptak, és a kollekciónkban újjászülethettek.

Egy váratlan találkozás tovább mélyíti ennek a kollekciónak az eszmei értékét számunka: modellünk, Olga, egy Ukrajnából menekült lány, akivel akkor találkozunk, amikor ruhát ajánlottunk fel neki, és egy barátnőjének. Beszélgettünk, hogy milyen az életük a háború mentes időkben. Kiderült, modellkedik. A következő kérdésünk az volt, hogy van-e kedve, és rá ér-e a szombati fotózásra… Csak utólag jöttünk rá, hogy ezt a kollekciót tökéletesen rá terveztük, ennek a találkozásnak meg kellett történnie.

Fotó: Bajrami Netta
Modell: Olga Kaliuzhna
Smink: Tamasics Ágnes További képek: Pixabay, Bidista